Datum: 2 oktober 2018
Plaats: Amsterdam

Researchseminar IVBN/VBA Retailvastgoed in de experience economy

Researchseminar IVBN / CFA Society VBA Netherlands 2 oktober

Het jaarlijkse researchseminar van IVBN en CFA Society VBA Netherlands vond plaats op dinsdag, 2 oktober. Het centrale thema was dit jaar Retailvastgoed in de experience economy - over veranderende strategieën​ van vastgoedbeleggers en dat werd belicht door inleiders van Masterdam, Klepierre, STIR Architecture en Meyer Bergman.

Hoe speelt de retailvastgoedsector in op de gebruiker van de toekomst? Het jaarlijkse researchseminar van IVBN en CFA Society VBA Netherlands stond dit keer stil bij de snelgroeiende ontwikkelingen en trends in de experience economy. Met als centrale vraag hoe beleggers in vastgoed inspelen op de eisen en wensen van de huidige consument. Over de experience economy is sinds eind jaren ’90 veel geschreven; de vraag is welke invloed ‘beleving’ en ‘service’ hebben op de positionering van retailvastgoed: wat is de betekenis voor investeringsstrategie en exploitatie?

 

Jeppe de Boer - Masterdam

Steeds meer winkelcentra ontpoppen zich tegenwoordig als ontmoetingsplaats. Redelijk nieuw terrein voor de retail, bekend terrein voor de hotelsector en de kantorensector. Wat kan de retailsector leren van andere sectoren?

Klik HIER voor presentatie

 

Mall of the future

Sarah Vehmeijer - Klepierre 

Joost Hulshof - STIR Architecture

Shop, meet, connect. Dat is de visie van Klepierre op de toekomst van het winkelcentrum. De vertaling daarvan begint al bij het ontwerp. Klepierre en STIR Architecture nemen ons mee in de Europese visie op de toekomst van het winkelcentrum en de specifieke vertaalslag daarvan op Hoog Catharijne.

Klik HIER en HIER voor presentatie

 

A basket full of retail

Herman Kok – Meyer Bergman

Een intelligente en inspirerende stedelijke omgeving als basis voor waardecreatie. Hoe creëer je dat voor verschillende vormen van retail en wat levert het op?

Klik HIER voor presentatie

 

 


Terug