IVBN Videokanaal

Provada 2019 met IVBN paneldiscussie

IVBN kijkt terug op een succesvolle Provada waarbij institutionele woning- en zorgvastgoedbeleggers goede paneldebatten hebben gevoerd over hun maatschappelijke bijdrage om de Nederlandse woningmarkt van het slot te halen. De unanieme waarschuwing dat wettelijke regulering van het vrije huursegment averechts zal uitpakken, heeft ook aandacht gekregen in de landelijke media. De door IVBN georganiseerde paneldiscussie op woensdag, 5 juni over de dreigende noodknop werd erg goed bezocht. Een relevant gezelschap van Marja Appelman (Directeur Woningmarkt BZK) , Johan Conijn, Hala Naoum Néhmé (VVD- gemeenteraadslid Amsterdam), Jan Nico Wigboldus (Opgavemanager Wonen Gemeente Utrecht) en Gertjan van der Baan ging hierover met elkaar in gesprek. Een ingekort beeldverslag van deze bijeenkomst is hieronder te bekijken.

In een noodknop kan je niet wonen

De leden van IVBN zijn het eens: in een noodknop kun je niet wonen. Kijk terug naar de stelling van Gertjan van der Baan; IVBN bestuurslid en CEO van Vesteda, door op de video te klikken. Met dank aan Capital Value voor deze opname.

 

IVBN intro

Frank van Blokland - IVBN

Met het presenteren van zeven innovaties op hun website wil IVBN het belang van vernieuwing in de vastgoedbeleggingssector benadrukken. De innovaties, die deels voor, met of door IVBN-leden zijn/worden ontwikkeld, laten op uiteenlopende wijze zien op hoe vastgoedbeleggers op nieuwe ontwikkelingen en relevante vragen kunnen inspelen. Frank van Blokland -directeur bij IVBN- beveelt van harte aan die verschillende korte video’s te bekijken. IVBN heeft haar leden gevraagd te komen met voorbeelden van relevante innovaties. Als de leden (en de rest van de vastgoedbeleggingssector) deze aanpak op prijs stelt gaat IVBN met deze aanpak verder.

Toepassingen van blockchaintechnologie

Jo Bronckers, Rabo Real Estate Finance / IBREA NL

Verduurzaming kantoorgebouwen: de ’energy navigator’

Giel van Giersbergen, Managing director e-nolis

De technische leeftijd als maatstaf voor kwaliteit

Hans Lachmansingh en Luc Joosten; a.s.r vastgoed 

Een private marktplaats voor commercieel vastgoed

Didier Vermeiren, Founder/CEO Rialto

Een platform voor samenwerking in het winkelgebied

Sander Verseput, Co-founder Chainels

Een geïntegreerde verhuurplatform voor woningen

Ronald de Nas, Co-owner Wooove

‘Predictive modelling’; de toekomstige klant

Gert Jan Hagen, Oprichter Springco