Den Haag, 23 februari 2023

senior-belangenbehartiger-leefomgeving 32-40u

Organisatie
IVBN is een actieve branchevereniging voor institutionele en professionele vastgoedbeleggers in Nederland. De 31 leden investeren, veelal met pensioen- en levensverzekeringsgelden, in Nederlands vastgoed. De helft van het in Nederland belegde vermogen van IVBN-leden (circa €78 miljard) is geïnvesteerd in huurwoningen, overwegend in het middenhuursegment. Daarnaast wordt door de leden o.a. geïnvesteerd in winkels (30%) en kantoren, bedrijfsruimten, parkeergarages en overig vastgoed (15%). IVBN heeft als doel de vastgoedmarkt te professionaliseren en integriteit en transparantie te bevorderen. De leden hebben een sterke focus op het bijdragen aan een duurzame samenleving en zijn koplopers in de energietransitie en de route naar circulair materiaal gebruik. Zo dragen zij bij aan een duurzame, leefbare en toegankelijke stedelijke omgeving. Er zijn 5 personen werkzaam bij IVBN. Meer over IVBN

Voor IVBN zoeken wij een Senior belangenbehartiger leefomgeving (32-40u)

Functieomschrijving

Als Senior belangenbehartiger leefomgeving ben je de verbindende schakel tussen de leden, de overheid en andere stakeholders in het brede werkveld van IVBN. Je volgt de actualiteiten van de woning- en huurmarkt, signaleert nieuwe ontwikkelingen, vertaalt dit naar het werkveld van de leden en creëert beleid met en voor de leden. Je formuleert ideeën en standpunten en schrijft regelmatig visiestukken die je vervolgens extern verspreidt. Jij ontwikkelt een strategie voor zowel de belangenbehartiging als de strategische communicatie en draagt zorg voor de uitvoering hiervan. Hierbij staat de positie van de leden als onmisbare samenwerkingspartner van gemeenten en andere partners in stad en regio centraal, maar ook de maatschappelijke functie van vastgoedbeleggingen.

Daarnaast richt je je op vraagstukken rondom leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan verduurzaming van de vastgoedportefeuilles, klimaatadaptatie, passende en betaalbare ouderenhuisvesting en het creëren van sterke, multifunctionele steden. Ook werk je aan regionale woondeals en komen onderwerpen zoals de regulering van de middenhuur aan bod.

Je onderhoudt contacten met veel verschillende stakeholders, zoals o.a. het ministerie van BZK, provincies en gemeenten, maar ook met andere belangenverenigingen zoals Aedes, NEPROM, VNO-NCW, Bouwend Nederland, VGM NL. Als senior ben je verder verantwoordelijk voor de verdere professionalisering van de vereniging in samenwerking met de directeur. Lees hier meer over de positie van IVBN

Functie-eisen

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau
  • Je hebt aantoonbare ervaring met strategische beleidsvorming en belangenbehartiging
  • Je hebt kennis van politiek-bestuurlijke besluitvormingsprocessen
  • Je bent initiatiefrijk, durft stelling te nemen en vertaalt problemen in oplossingen
  • Je bent communicatief vaardig en redactioneel sterk
  • Je bent van nature gericht op samenwerken
  • Je hebt affiniteit met de vastgoedmarkt


Arbeidsvoorwaarden
IVBN biedt je een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving midden in de maatschappelijke actualiteit. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling en er zijn goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie bedraagt € 4.200 tot € 6.500 bruto op basis van 40 uur en is afhankelijk van kennis en ervaring. Verder kent IVBN een goede pensioenregeling o.b.v. beschikbare premie en minimaal 30 vakantiedagen. Hybride werken is mogelijk. Het kantoor is gevestigd in het WTC Den Haag, een werkomgeving met vele faciliteiten zoals een gym, wellness, winkels en restaurants.

Standplaats
Den Haag

Interesse?
IVBN  laat zich in deze procedure begeleiden door PolderBanen. Je kunt solliciteren t/m woensdag 15 maart via https://polderbanen.nl/vacature/senior-belangenbehartiger-leefomgeving-32-40u/. Voor aanvullende informatie kun je bellen met Jeppe Licht of Evi Gasseling via 073-2032098.

 

http://www.ivbn.nl/viewer/file.aspx?FileInfoID=1499

Terug