Utrecht, 8 maart 2016

Scripties en presentaties IVBN Scriptieprijs 2016

Dinsdagmiddag 8 maart werd bij het hoofdkantoor a.s.r. in Utrecht, voor de 14e keer de IVBN Scriptieprijs uitgereikt. Bernhard Schlepper, Tilburg University ontving uit handen van juryvoorzitter Cor Worms een cheque van € 2.500,- voor zijn onderzoek ‘Why listed equity real estate?’.

Uit het juryrapport: “Bernhard Schlepper heeft zich geworpen op een niet helemaal origineel onderwerp, maar wel op een zodanige diepe en brede manier dat we ook hier te maken hebben met hoge onderzoekskwaliteit; zowel theoretisch als empirisch. Het onderwerp is wel zeer interessant en actueel, en dat in toenemende mate. Blijft dat deze heel systematische studie enorm veel bruikbaar inzicht biedt en herbiedt in de probleemstelling. Een zeer gedegen en opmerkelijk zorgvuldige studie, methodologisch sterk en met een zware en geloofwaardige statistische component. Het werkstuk bevat verder een doorwrochte literatuurstudie met bronnen die relevant en soms verassend zijn. De literatuur wordt niet alleen geciteerd, zoals in de meeste studies, maar ook beleidsmatig geïnterpreteerd, Bernhard stelt zichzelf veel originele vragen en werkt ze ook uit. De interactieve website die Bernhard heeft ontwikkeld ten behoeve van optimalisatie exercities is én origineel, én dwingt de gebruiker tot denken”

De IVBN Scriptieprijs is een jaarlijks stimuleringsprijs voor studenten die afstuderen op een vastgoedgerelateerd onderwerp.  Met deze prijs wil de IVBN bijdragen aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de vastgoedbeleggingssector in Nederland.  Aan de Scriptieprijs is een geldbedrag van € 2.500,- voor de winnaar verbonden en €1000,- voor de begeleidende onderwijsinstelling. Overige genomineerden ontvangen € 1.000,-. 

Voor de IVBN Scriptieprijs 2016 nomineerde de jury uit 16 inzendingen de volgende scripties:

Klik hier voor de presentatie van Thomas Verheijen

Klik hier voor de presentatie van Bernhard Schlepper

Klik hier voor de presentatie van Léon van der Wal

Klik hier voor het Juryrapport

Themabijeenkomst:

Innovatie in vastgoed met Douglas Herzbrun (CBRE Global Investors)

Douglas Herzbrun is als Global Head of Research verantwoordelijk voor het wereldwijde onderzoek van CBRE Global Investors. Als geen ander is hij in staat om een strategische analyse te maken van de wereldwijde economie, kapitaal- en vastgoedmarkt. Als gastspreker presenteert hij de belangrijkste disrupties voor vastgoed in de komende jaren. Hij laat zien hoe de vraag naar vastgoed verandert en hoe de vastgoedsector op deze veranderingen kan anticiperen.

Klik hier voor de presentatie van Douglas Herzbrun

Terug