Den Haag, 3 februari 2020

Scandinavische woningverhuurder Heimstaden lid van IVBN

 

Heimstaden Nederland is per 1 februari lid geworden van IVBN. De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder zette onlangs voet aan Nederlandse grond met de acquisitie meer dan 10.000 woningen in 2019. Daarmee werd de organisatie direct een substantiële speler op de Nederlandse markt, met de ambitie om haar woningportefeuille verder uit te breiden.

Omdat Heimstaden hier is gekomen om te blijven, zal het bedrijf het merendeel van zijn portefeuille binnenkort zelf onderhouden, beheren en verhuren. Heimstaden is een  beursgenoteerde onderneming met in totaal circa 55.000 woningen in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Denemarken en Nederland. De organisatie kondigde daarnaast onlangs de acquisitie aan van ruim 42.000 woningen in Tsjechië.

IVBN-directeur Frank van Blokland verwelkomt Heimstaden graag als lid omdat de organisatie internationaal en ook in Nederland goed bekend staat als een professionele partij: “Over en weer geeft het een meerwaarde dat Heimstaden en de andere IVBN-leden met elkaar in het netwerk binnen IVBN verbonden zijn.”

Jasper Bos, Head of Asset Management van Heimstaden Nederland, zegt: “Actief zijn in de woningsector brengt een maatschappelijke plicht met zich mee. Een plicht die zowel IVBN als wij zeer serieus nemen. Heimstaden heeft een langetermijnvisie voor ons woningportefeuille op het gebied van duurzaamheid en huurderstevredenheid. We stellen ons dan ook graag op als samenwerkingspartner op voor landelijke en lokale overheden. We kijken er naar uit om samen met de verschillende partijen in de sector bij te dragen aan meer integriteit, transparantie, duurzaamheid en innovatie in de sector.”


Noot voor de redactie:

Contactpersoon voor IVBN is Frank van Blokland, directeur IVBN 070-3000371 of  06 54 25 24 15.

Contactpersoon voor Heimstaden is Edward Touw, Marketing en Communicatiemanager; 020 237 96 04 of 06 82 50 99 81.

IVBN behartigt de collectieve belangen van haar leden (institutionele en andere professionele vastgoedbeleggers) richting politiek en vastgoedmarkt. IVBN biedt een platform voor professionele vastgoedbeleggers en werkt met de leden aan de verdere professionalsering van de sector op gebieden als integriteit, transparantie, verduurzaming en innovatie. IVBN benadrukt de maatschappelijke betekenis van beleggen in vastgoed. De leden exploiteren voor circa 50 miljard euro aan Nederlands onroerend goed en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. Zij beleggen in woningen (50%), winkels (30%), kantoren (15%), bedrijfsruimten, parkeergarages en overig vastgoed.

Terug