Amsterdam/Voorburg, 10 februari 2015

Winnaar IVBN Scriptieprijs Ruud Boots

Vanmiddag werd, in het WTC in Amsterdam, voor de 13e keer de IVBN Scriptieprijs uitgereikt. Ruud Boots, TU Delft, ontving uit handen van juryvoorzitter Cor Worms een cheque van € 5.000,- voor zijn onderzoek ‘The in-transparency of the Amsterdam office market’.

Uit het juryrapport: “De keuze van de winnaar van de IVBN Scriptieprijs 2015 is gevallen op een onderzoek waar volgens de jury een opmerkelijk grote bewijs- en overtuigingskracht vanuit gaat en dat daarmee een opmerkelijke bijdrage levert aan de door ons allen zo verlangde transparantie van een moeizaam marktsegment. Een marktsegment, de kantorenmarkt dus, dat ons al zo lang zo indringend bezighoudt en ons indringend bezig zal blijven houden”.

De IVBN Scriptieprijs is een jaarlijkse stimuleringsprijs voor studenten die afstuderen op een vastgoedgerelateerd onderwerp. Met deze prijs wil de IVBN bijdragen aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de vastgoedbeleggingssector in Nederland. Aan de prijs is een geldbedrag van € 5.000,- verbonden. Overige genomineerde ontvangt € 1.000,-.

Voor de IVBN Scriptieprijs 2015 nomineerde de jury uit 13 inzendingen de volgende scripties:

Rick van Zon (TU/e, Real Estate Management & Development) Clustering en de attractiviteit van kantoorlocaties

Ruud Boots (TU Delft, Real Estate & Housing) The in-transparency of the Amsterdam office market

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Yvette Klein, 070-3000371 / y.klein@ivbn.nl. Foto’s zijn beschikbaar.

Doel van IVBN is het bevorderen van een evenwichtig investeringsklimaat voor vastgoed en een goede marktwerking, zowel lokaal, regionaal als (inter-)nationaal. IVBN behartigt de gemeenschappelijke belangen van de leden en biedt een platform aan institutionele vastgoedbeleggers

Leden van IVBN zijn vastgoedondernemingen in de vorm van (al of niet beursgenoteerde) vastgoedfondsen en vastgoedvermogensbeheerders. De leden exploiteren omvangrijke portefeuilles vastgoed, overwegend in opdracht van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en/of banken. De 30 leden exploiteren voor circa 50 miljard euro aan Nederlands onroerend goed en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. Zij beleggen in woningen (40%), kantoren (25%), winkels (25%), bedrijfsruimten, parkeergarages en overig vastgoed.

Terug