4. Voorburg, 3 februari 2009

Ralph Muller winnaar IVBN Scriptieprijs 2009
RALPH MULLER WINT DE IVBN SCRIPTIEPRIJS 2009
 
Vanmiddag werd, in het WTC in Amsterdam, de jaarlijkse IVBN Scriptieprijs uitgereikt. Ralph Muller ontving uit handen van juryvoorzitter Cor Worms de glazen Scriptieprijs Award voor zijn aan de TU Delft uitgevoerde onderzoek ‘De Amsterdamse transformatiemarkt’.
 
Uit het juryrapport: “Ralph heeft uiterst zorgvuldig de financiële haalbaarheid van omzetting ingevuld en vormgegeven. Heel overtuigend ook, compact, helder en plezierig leesbaar. En vooral in de praktijk direct bruikbaar. Een geloofwaardige analyse, op Amsterdams niveau, van de volume- en kwaliteitsmatching tussen de woningvraag en het kantorenaanbod.”
 
De IVBN-Scriptieprijs is een door de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN) ingestelde jaarlijkse stimuleringsprijs voor studenten die afstuderen op een vastgoedgerelateerd onderwerp. Met deze prijs wil de IVBN bijdragen aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de vastgoedbeleggingssector in Nederland. Aan de prijs is een geldbedrag van € 5000 verbonden. De overige genomineerden ontvangen ieder € 1000.
 
Voor de IVBN Scriptieprijs 2009 nomineerde de jury uit 24 inzendingen de volgende scripties: 
  1. International Contagion in the Housing Market
    Michel Knoppel, Universiteit van Amsterdam
  2. Europese hotels als alternatieve vastgoedbeleggingscategorie
    Ronald Jansen, Technische Universiteit EIndhoven
  3. De Amsterdamse transformatiemarkt
    Ralph Muller, Technische Universiteit Delft
 


Noot voor de redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Marieke C.A. van de Sandt, Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN), Telefoon 070-3000371 of 06-51198044. Foto’s zijn beschikbaar. De Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN) behartigt de gezamenlijke belangen van grote pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders en (al dan niet beursgenoteerde) vastgoedfondsen. De 31 leden hebben voor circa 60 miljard euro aan Nederlands onroerend goed in bezit en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. De bij de IVBN aangesloten vastgoedorganisaties beleggen in woningen, kantoren, winkels, bedrijfsruimten en parkeergarages. Zij verhuren circa 133.000 woningen en zijn daarmee de derde aanbiedende partij op de woningmarkt. Het commercieel vastgoed is opgebouwd uit kantoren (circa 6 miljoen m2), winkels (circa 4,5 miljoen m2) , bedrijfsruimten en parkeergarages. IVBN is in 1995 opgericht om de gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen en de bedrijfstak verder te professionaliseren.

Terug