Amsterdam. 5 februari 2013

Martijn Vlasveld wint IVBN Scriptieprijs 2013, 05-02-2013

Vanmiddag werd, in het WTC in Amsterdam, voor de 11e keer de IVBN Scriptieprijs uitgereikt. Martijn Vlasveld ontving uit handen van juryvoorzitter Cor Worms een cheque van € 5.000,- voor zijn aan de ASRE uitgevoerde onderzoek ‘Sustainability and the performance of a retail property investment portfolio’.

Uit het juryrapport: “Naar ons weten is hij als eerste op zoek gegaan naar de rent premium voor duurzaamheid in retail. Dat is een internationale primeur. Een mooie combinatie van historische, kwantitatieve analyse met een wellicht verwacht, maar heel erg goed onderbouwd resultaat.”

De IVBN-Scriptieprijs is een, door de vereniging van Institutionele Vastgoed Beleggers Nederland (IVBN), ingestelde jaarlijkse stimuleringsprijs voor studenten die afstuderen op een vastgoedgerelateerd onderwerp. Met deze prijs wil de IVBN bijdragen aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de vastgoedbeleggingssector in Nederland. Aan de prijs is een geldbedrag van € 5.000,- verbonden. Overige genomineerden ontvangen € 1.000,-.

Voor de IVBN Scriptieprijs 2013 nomineerde de jury uit 17 inzendingen de volgende scripties:

  • Sustainability and the performance of a retail property investment portfolio Martijn Vlasveld (ASRE)
  • A real options theory: Quantifying and valuing the possibility of a lease renewal José Antonio Roodhof (Rijksuniversiteit Groningen)
  • Van belevingswaarde naar beleggingswaarde Bart Vink (ASRE)

____________________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Yvette Klein, 070-3000371 / y.klein@ivbn.nl. Foto’s zijn beschikbaar. De vereniging van Institutionele Vastgoed Beleggers Nederland (IVBN) stimuleert dat er meer kapitaal wordt geïnvesteerd in vastgoed (zowel direct als indirect, zowel in Nederland als daarbuiten). IVBN behartigt de gemeenschappelijke belangen van de leden; dat zijn vastgoedondernemingen in de vorm van (al of niet beursgenoteerde) vastgoedfondsen en vastgoedvermogensbeheerders. De leden exploiteren omvangrijke portefeuilles vastgoed, overwegend in opdracht van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en/of banken. De 30 leden exploiteren voor circa 50 miljard euro aan Nederlands onroerend goed en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. Zij beleggen in woningen (40%), kantoren (25%), winkels (25%), bedrijfsruimten, parkeergarages en overig vastgoed.

Terug