14. Voorburg, 5 december 2007

Jury maakt genomineerden IVBN Scriptieprijs 2008 bekend

Jury maakt genomineerden IVBN Scriptieprijs 2008 bekend
 
Op 5 februari 2008 wordt voor de zesde maal de IVBN Scriptieprijs uitgereikt. Deze prijs is een door de werkgroep professionaliseren van IVBN ingestelde jaarlijkse stimuleringsprijs voor studenten die afstuderen op een vastgoedgerelateerd onderwerp. De scriptie dient relevant te zijn voor de belangen van Nederlandse beleggers in vastgoed, voor het beleggen in Nederlands vastgoed, dan wel voor vastgoedbeleggen in het algemeen. Met deze prijs wil de IVBN bijdragen aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de vastgoedbeleggingssector in Nederland. Aan de prijs is een geldbedrag van € 5.000,- verbonden. De overige (twee) genomineerden ontvangen ieder € 1.000,-.
 
Dit jaar werden 17 scripties ingezonden afkomstig van diverse universiteiten en postacademiale of post HBO opleidingen. De jury koos uit de inzendingen de volgende genomineerden:
 
-          The effect of selling property derivatives on the risk and return of the investment portfolio”. Huib Vaessen, Technische Universiteit Eindhoven (faculteit Bouwkunde).
-          Liability-Hedging Real Estate”. Niels Coolen, Technische Universiteit Eindhoven (faculteit Bouwkunde).
-          Klantenbinding bij kantoorhuurders”. Anke Neecke, Technische Universiteit Delft (faculteit Bouwkunde.
 
De jury bestaat uit drs C.L. Worms RBA (Achmea Vastgoed, voorzitter), drs D. Vos (Redevco Europe Services), drs G.J. Kapiteyn (Goodman Property Investors), ir S.J. Gorter (Stichting Philips Pensioenfonds) en drs. C. van der Meulen (Altera Vastgoed).
 
De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdagmiddag 5 februari 2008 in het Fortis Auditorium in Utrecht. Daar zullen de studenten hun scripties toelichten en wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.
 


Noot voor de redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Marieke C.A. van de Sandt, tel. 070-3000371 (werk) of 06 51198044 (mobiel) De Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN) behartigt de gezamenlijke belangen van grote pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders en (al dan niet beursgenoteerde) vastgoedfondsen. De 32 leden hebben voor circa 50 miljard euro aan Nederlands onroerend goed in bezit en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. De bij de IVBN aangesloten vastgoedorganisaties beleggen in woningen, kantoren, winkels, bedrijfsruimten en parkeergarages. Zij verhuren circa 140.000 woningen en zijn daarmee de derde aanbiedende partij op de woningmarkt. Het commercieel vastgoed is opgebouwd uit kantoren (circa 6 miljoen m2), winkels (circa 4,5 miljoen m2) , bedrijfsruimten en parkeergarages. IVBN is in 1995 opgericht om de gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen en de bedrijfstak verder te professionaliseren.


Terug