Den Haag, dinsdag 30 november 2021

Judith Norbart nieuwe directeur IVBN

Het IVBN-bestuur heeft mr. drs. J.J.M. (Judith) Norbart-ten Hoor per 15 februari 2022 benoemd als directeur van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN). Deze vacature ontstond door de aanstaande pensionering van de huidige directeur Frank van Blokland per eind maart 2022.

Het bestuur van IVBN kijkt uit naar haar komst. Gertjan van der Baan, IVBN-voorzitter: “Judith heeft jarenlange ervaring in het vastgoed. Als vastgoedadvocaat heeft ze zich gespecialiseerd in vastgoedontwikkeling, huurrecht, en in de afgelopen jaren ook in het verduurzamen van vastgoed. Met haar kennis en ervaring kan zij, samen met het bestuur en de medewerkers van IVBN, onze brancheorganisatie verder professionaliseren. Uiteraard zijn we Frank van Blokland dankbaar voor de manier waarop hij de IVBN-leden in de afgelopen jaren heeft vertegenwoordigd. Op een later moment wordt uitgebreid stilgestaan bij zijn vertrek.”

Judith Norbart: “Ik ben zeer gemotiveerd om met de IVBN leden een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke opgaven die voorliggen, zoals het stimuleren van de woningproductie, het verduurzamen van het vastgoed en het zorgen voor aantrekkelijke winkelgebieden.”

Judith Norbart startte haar loopbaan als vastgoedadvocaat bij CMS. Daarna was zij Head of Legal Affairs bij Klépierre / Corio. Thans werkt Judith als senior vastgoedjurist en adviseur bij NS Stations, onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen. Daarnaast is Judith secretaris van de Raad voor Onroerende Zaken. In de ROZ zijn IVBN, Vastgoed Belang, VGM NL, NVM, VBO, VastgoedPro, VvE-Belang, de KNB (notariaat) en de NVR (rentmeesters) vertegenwoordigd. Mede daardoor kent Judith deze partijen en de sector goed en heeft ze ook regelmatig contacten met ministeries. Judith woont in Utrecht, is gehuwd en heeft drie kinderen.

 


Noot voor de redactie: Contactpersoon Frank van Blokland, directeur IVBN 070-3000371 of  06 54 25 24 15 

IVBN behartigt de collectieve belangen van haar leden (institutionele en andere professionele vastgoedbeleggers) richting politiek en vastgoedmarkt. IVBN biedt een platform voor professionele vastgoedbeleggers en werkt met de leden aan de verdere professionalsering van de sector op gebieden als integriteit, transparantie, verduurzaming en innovatie. IVBN benadrukt de maatschappelijke betekenis van beleggen in vastgoed. De leden exploiteren voor circa 60 miljard euro aan Nederlands onroerend goed en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. Zij beleggen in woningen (50%), winkels (30%), kantoren (15%), bedrijfsruimten, parkeergarages en overig vastgoed. Het lidmaatschap van IVBN staat open voor (binnen- en buitenlandse) institutionele en andere professionele vastgoedbeleggers met meer dan 250 miljoen aan belegd vermogen in Nederland. (Aspirant-)Leden hebben een positieve reputatie in de Nederlandse vastgoedmarkt. De lidmaatschapscriteria hebben betrekking op ‘governance’, transparantie, integriteit en lange termijn horizon.

Terug