Den Haag, 19 januari 2017

Genomineerden IVBN Scriptieprijs 2017 bekend

Themabijeenkomst innovaties in vastgoed 9 maart

Voor de IVBN Scriptieprijs 2017 heeft de jury drie inzendingen genomineerd. Het betreft:

  •  Solvency II en Vastgoed bij Nederlandse (Levens)Verzekeraars, Harry van den Heuvel (ASRE)
  •  In wezen nieuwbouw aan vernieuwing toe?, Clarinca van Veelen (ASRE)
  •  500 years of housing rents in Europe, Matthijs Korevaar (Maastricht University)
     

Tijdens een bijeenkomst op 9 maart vanaf 15.30 in WTC Den Haag zullen de genomineerden hun inzendingen presenteren waarna de winnaar bekend zal worden gemaakt. De IVBN Scriptieprijs wordt uitgereikt sinds 2003. De jury bestaat uit Cor Worms (voorzitter), Kees van der Meulen, Henriëtte Weijdemuller, Boris van der Gijp en Dick Vos.

Verder zullen deze middag ontwikkelingen en innovaties bij en door IVBN-leden centraal staan. In een aantal presentaties uiteenlopend van blockchain (wat betekent dit voor de vastgoedsector?), verhuursites met digitale communicatie tot predictive modelling (wie zijn mijn toekomstige klanten?) wordt een blik geworpen op de toekomst van het beleggen in vastgoed. Voor meer informatie en aanmelden: info@ivbn.nl.


Noot voor de redactie: Contactpersoon drs. F.J.W. van Blokland MRICS, directeur IVBN 070-3000371 of  06 54 25 24 15 

Doel van IVBN is het bevorderen van een evenwichtig investeringsklimaat voor vastgoed en een goede marktwerking, zowel lokaal, regionaal als (inter-)nationaal. IVBN behartigt de gemeenschappelijke belangen van de leden en biedt een platform aan institutionele vastgoedbeleggers.

Leden van IVBN zijn vastgoedondernemingen in de vorm van (al of niet beursgenoteerde) vastgoedfondsen en vastgoedvermogensbeheerders. De leden exploiteren omvangrijke portefeuilles vastgoed, overwegend in opdracht van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en/of banken. De 32 leden exploiteren voor circa 45 miljard euro aan Nederlands onroerend goed en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. Zij beleggen in woningen (50%), winkels (30%), kantoren (15%), bedrijfsruimten, parkeergarages en overig vastgoed.

Terug