Voorburg, 19 december 2013

Genomineerden IVBN Scriptieprijs 2014 bekend, 19-12-2013

Op 4 februari 2014 wordt voor de twaalfde keer de IVBN Scriptieprijs uitgereikt. Deze prijs is een door de IVBN ingestelde stimuleringsprijs die dient als stimulans voor studenten om voor de vastgoedbeleggingssector relevante thema’s te onderzoeken. Met deze prijs wil de IVBN bijdragen aan de verdere professionalisering van de sector in Nederland. Aan de prijs is een geldbedrag van € 5.000,- verbonden. Van de winnende scriptie zal tevens een samenvattende publicatie verschijnen.

De jury koos dit jaar uit de inzendingen de volgende genomineerden:

•    Using leading indicators to forecast real estate returns
     Christian Finders (TU/e)
•    The incorporation of sustainability into the real estate investment portfolio
     Luc Baas (TU Delft)
•    The role of sense of place in retail location choices
     Stefan Janssen (TU/e)


De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdagmiddag 4 februari 2014 in het WTC in Amsterdam. Daar zullen de genomineerden hun scripties toelichten en wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. De jury bestaat uit Cor Worms (lector Hogeschool Rotterdam en voorzitter VOGON), Dick Vos (Redevco/Vinc Finance), Kees van der Meulen (Altera Vastgoed), Henriëtte Weijdemuller (SPF beheer) en Boris van der Gijp (Syntrus Achmea Real Estate & Finance).

Na de uitreiking van de Scriptieprijs 2014 vindt er aansluitend een themabijeenkomst plaats met hoogleraar sociale demografie prof. dr. Jan Latten (UvA). Aanmelden kan via http://www.ivbn.nl/scriptieprijs-themabijeenkomst.
___________________________________________________________________________________________
Noot voor de redactie: 
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met F.J.W. van Blokland, directeur IVBN (070 – 3000 371 of 06 54 25 24 15) of met de bureaumanager van IVBN Yvette Klein, 070-3000 371 / y.klein@ivbn.nl. 

De vereniging van Institutionele Vastgoed Beleggers Nederland (IVBN) stimuleert dat kapitaal wordt geïnvesteerd in vastgoed (zowel direct als indirect, zowel in Nederland als daarbuiten). IVBN behartigt de gemeenschappelijke belangen van de leden; dat zijn vastgoedondernemingen in de vorm van (al of niet beursgenoteerde) vastgoedfondsen en vastgoedvermogensbeheerders. De leden exploiteren omvangrijke portefeuilles vastgoed, overwegend in opdracht van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en/of banken. De 31 leden exploiteren voor circa 60 miljard euro aan Nederlands onroerend goed en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. Zij beleggen in woningen (40%), kantoren (25%), winkels (25%), bedrijfsruimten, parkeergarages en overig vastgoed.

 

Terug