Voorburg, 03 december 2012

Genomineerden IVBN Scriptieprijs 2013 bekend, 03-12-2012

Genomineerden IVBN Scriptieprijs 2013 bekend

Op 5 februari 2013 wordt voor de elfde keer de IVBN Scriptieprijs uitgereikt. Deze prijs is een door de IVBN ingestelde stimuleringsprijs die dient als stimulans voor studenten om voor de vastgoedbeleggingssector relevante thema’s te onderzoeken. Met deze prijs wil de IVBN bijdragen aan de verdere professionalisering van de sector in Nederland. Aan de prijs is een geldbedrag van € 5.000,- verbonden. Van de winnende scriptie zal tevens een samenvattende publicatie verschijnen.

De jury koos dit jaar uit de inzendingen de volgende genomineerden:

  • Sustainability and the performance of a retail property investment portfolio, Martijn Vlasveld (ASRE)
  • A real options theory: Quantifying and valuing the possibility of a lease renewal, José Antonio Roodhof (Rijksuniversiteit Groningen)                       
  • Van belevingswaarde naar beleggingswaarde, Bart Vink (ASRE)

De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdagmiddag 5 februari 2013 in het WTC in Amsterdam. Daar zullen de genomineerden hun scripties toelichten en wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. De jury bestaat dit jaar uit Cor Worms, (voorzitter), Dick Vos (Redevco), Kees van der Meulen (Altera Vastgoed), Henriëtte Weijdemuller (SPF beheer) en Boris van der Gijp (Syntrus Achmea Real Estate & Finance).

Na de uitreiking van de Scriptieprijs 2013 vindt er een themabijeenkomst plaats met als onderwerp E-commerce. Het complete programma wordt binnenkort bekend gemaakt. 

___________________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met F.J.W. van Blokland, directeur IVBN (070 – 3000 371 of 06 54 25 24 15) of met de bureaumanager van IVBN Yvette Klein, 070-3000 371 / y.klein@ivbn.nl.

De Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN) behartigt de gezamenlijke belangen van grote pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders en (al dan niet beursgenoteerde) vastgoedfondsen. De 31 leden hebben voor circa 60 miljard euro aan Nederlands onroerend goed in bezit en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. De bij de IVBN aangesloten vastgoedorganisaties beleggen in woningen, kantoren, winkels, bedrijfsruimten en parkeergarages. Zij verhuren circa 133.000 woningen en zijn daarmee de derde aanbiedende partij op de woningmarkt. Het commercieel vastgoed is opgebouwd uit kantoren (circa 6 miljoen m2), winkels (circa 4,5 miljoen m2), bedrijfsruimten en parkeergarages. IVBN is in 1995 opgericht om de gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen en de bedrijfstak verder te professionaliseren.

Terug