Voorburg, 15 augustus 2012

Benoeming Steef Verweij, 15-08-2012

Nieuwe beleidsadviseur IVBN

Per 15 augustus is Steef Verweij in dienst getreden als beleidsadviseur bij IVBN. Hij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en Amsterdam, waar hij eerst een master Planologie en daarna een master Europees Beleid, richting Economie heeft afgerond. Tijdens zijn studie heeft hij werkervaring opgedaan onder meer bij de Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam en bij de Europese Commissie in Brussel. Steef is 27 jaar en zal binnen IVBN onder meer verantwoordelijk zijn voor de IVBN-werkgroep Woningen, het Platform Techniek en het Platform voor CFO’s.

De vacature ontstond door het vertrek per 1 september van Jeroen Luijks, die zijn loopbaan voortzet bij een van de leden van IVBN als accountmanager Woningen bij Delta Lloyd Vastgoed. Jeroen was vier jaar geleden bij IVBN in dienst getreden.

Het IVBN-bureau bestaat nu dus uit:

Steef Verweij                   beleidsadviseur Woningen

Sieuwerd Ermerins          beleidsadviseur Kantoren en Winkels

Simon van der Gaast      senior beleidsadviseur, Strategie & Research

Yvette Klein                     bureaumanager/secretaresse

Frank van Blokland         directeur

 Noot voor de redactie: Contactpersoon drs. F.J.W. van Blokland MRICS, directeur IVBN 070-3000371 of 06 54 25 24 15 De vereniging van Institutionele Vastgoed Beleggers Nederland (IVBN) stimuleert dat kapitaal wordt geïnvesteerd in vastgoed (zowel direct als indirect, zowel in Nederland als daarbuiten). IVBN behartigt tevens de gemeenschappelijke belangen van de leden, biedt een platform aan institutionele vastgoedbeleggers en is erop gericht vooral de Nederlandse vastgoedbeleggingssector verder te professio-naliseren onder meer door meer professionaliteit, transparantie en integriteit. IVBN legt in de activiteiten de focus op de in Nederland belegde stenen en stimuleert de verduurzaming van de voorraad. IVBN benadrukt de maatschappelijke betekenis van beleggen in vastgoed. Voor overheden en toezichthouders wil IVBN de logische gesprekspartner zijn in de institutionele en professionele vastgoed-beleggingsmarkt. IVBN-leden zijn vastgoedondernemingen in de vorm van (al of niet beursgenoteerde) vastgoedfondsen en vastgoedvermogens-beheerders, die in opdracht van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en/of banken, een omvangrijke directe en/of indirecte vastgoedportefeuille hebben, gericht op duurzame exploitatie. De 31 leden hebben voor circa 60 miljard euro aan Nederlands onroerend goed in bezit en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. Zij beleggen in woningen, kantoren, winkels, bedrijfsruimten, parkeergarages en overig vastgoed. IVBN is in 1995 opgericht om de gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen en de bedrijfstak verder te professionaliseren.

Terug