Afstudeerder gezocht

Onderzoek naar samenstelling en rendement van institutionele vastgoedportefeuilles

IVBN: De Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN) behartigt de gezamenlijke belangen van grote pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders en (al dan niet beursgenoteerde) vastgoedfondsen. De missie van IVBN is het bevorderen van het investeringsklimaat in Nederlands vastgoed. Daartoe behartigen we de gemeenschappelijke belangen van onze leden en bevorderen we de professionaliteit, transparantie, integriteit en innovatie in de Nederlandse vastgoed(belegging)sector. De leden exploiteren voor circa 45 miljard euro aan Nederlands onroerend goed en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. Zij beleggen in woningen (50%), winkels (30%), kantoren (15%), bedrijfsruimten, parkeergarages en overig vastgoed.

Inhoud onderzoek:

Het onderzoek richt zich op de samenstelling en het rendement van de vastgoedportefeuilles van Nederlandse institutionele beleggers. Het is deels een herhaling van eerder uitgevoerd onderzoek (2013), maar er is in overleg zeker ook nog ruimte voor eigen invulling. Het onderzoek bestaat onder meer uit een enquête en analyse van de samenstelling en rendementen van institutionele vastgoedportefeuilles. Daarnaast wordt in het onderzoek gekeken naar inrichting en organisatie van het vastgoedmandaat.  

Wij zoeken:

  • Student in de laatste fase van zijn/haar HBO- of WO-studie
  • Affiniteit met beleggen in vastgoed
  • Initiatief nemend en in staat zelfstandig te werken
  • Goede communicatieve vaardigheden

 

Wij bieden:

  • Een interessante stageplek bij IVBN in de periode oktober t/m december/januari
  • Begeleiding bij het opstellen van de onderzoeksopzet en uitwerking van het onderzoek
  • Toegang tot een uitgebreid netwerk van (institutionele) vastgoedbeleggers
     

Meer informatie/solliciteren: Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je CV voorzien van een korte motivatie naar Simon van der Gaast via s.vandergaast@ivbn.nl. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact met hem opnemen via 070 - 3000 371.Terug